Pravobraniteljica na skupu “Prometna preventiva u predškolskim ustanovama”

djeca biciklPravobraniteljica za djecu, Ivana Milas Klarić, sudjelovala je 31. svibnja 2017. na otvaranju skupa “Prometna preventiva u predškolskim ustanovama”. Ovaj, treći po redu državni stručni skup, organizirala je udruga “Sigurna cesta” od 31. svibnja do 2. lipnja 2017. u Hotelu Terme Jezerčica, u Donjoj Stubici. Stručni skup realiziran je uz pomoć partnera Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
U svom uvodnom izlaganju pravobraniteljica Milas Klarić podsjetila je na važnost inicijativa udruga civilnoga društva te nužnost suradnje svih dionika u društva. Iznijela je godišnje podatke o stradanju djece u prometu te sadržaj preporuka pravobraniteljice za djecu koje se odnose na sigurnost djece u prometu. Posebice je istaknula važnost preventive i obrazovanja djece od najranije, vrtićke dobi.
Treći državni stručni skup je održan za djelatnike dječjih vrtića iz svih županija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Uz njih su na skupu bili i predstavnici MUP-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Udruge “Sigurna cesta” te drugi gosti.