HrvatskiEnglish
azanas

mms bener 200x300IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

2.jpg

Djeca kažu

10.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Konferencije za medije uz poziv djeci da se prijave za savjetnike pravobraniteljice Ispis E-mail
Petak, 26. svibnja 2017.

mms bener 200x300

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, u povodu raspisivanja natječaja za nove članove njezine Mreže mladih savjetnika – MMS-a, organizira konferenciju za novinare. Konferencija će se održati 29. svibnja 2017., u „Maloj kući dječjih prava“ pri Uredu pravobraniteljice za djecu (Zagreb, Teslina 10, prizemlje), s početkom u 11 sati. Tom prilikom pravobraniteljica će zajedno sa sadašnjim članovima MMS-a pozvati djecu u dobi od 12 do 16 godina iz cijele Hrvatske da se prijave za njezine nove savjetnike. Također će predstaviti promotivni tv-spot za „dječje izbore“, odnosno izbore za novu generaciju MMS-a.

Više...
 
Sastanak s UNICEF-ovom stručnjakinjom za rodna pitanja Ispis E-mail
Četvrtak, 25. svibnja 2017.

unicef2Na zamolbu UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sastala se 25. svibnja 2017. s regionalnom savjetnicom UNICEF-a za rodna pitanja Mahom Munom. Tema sastanka bila su pitanja ravnopravnosti i diskriminacije djece po spolu, povrede prava u sustavu obrazovanja, sterotipni stavovi u udžbenicima, problem diskriminacije romske djece, suradnja UNICEF-a i Pravobranitelja za djecu te primjeri dobre prakse u području borbe protiv spolne diskriminacije.

Više...
 
Pravobraniteljica održala predavanje za studente pedagogije Ispis E-mail
Četvrtak, 25. svibnja 2017.

Pedagizi Male3U posjet pravobraniteljici za djecu i Maloj kući dječjih prava 25. svibnja 2017. došli su studenti pedagogije sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta kako bi se upoznali s njezinim ovlastima te područjima i načinom djelovanja u zaštiti dječjih prava. Riječ je o grupi od tridesetak studenata druge (završne) godine diplomskoga studija, koji pohađaju kolegij Prava djeteta na odgoj i obrazovanje kod prof. dr. sc. Dubravke Maleš s Odsjeka za pedagogiju.

Više...
 
Obilježena 20. obljetnica SOS Dječjeg sela Ladimirevci Ispis E-mail
Četvrtak, 25. svibnja 2017.

SOS djecje seloLad

U povodu 20. rođendana SOS Dječjeg sela Ladimirevci održane su brojne aktivnosti za djecu i odrasle kojima je obilježena i proslavljena ta važna obljetnica. U sklopu proslave 23. svibnja 2017. Na Filozofskom fakultetu u Osijeku održan je stručni skup „Izazovi roditeljstva u različitim obiteljima“, a 25. svibnja, u dvorani OŠ Ladimirevci, održana je svečana priredba za brojne suradnike, prijatelje i djecu. Ove aktivnosti pratila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

Više...
 
Obustava javnog poziva kandidatima za zamjenika/zamjenicu pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail
Srijeda, 24. svibnja 2017.

LogoPZD plavi hrvPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarića donijela je Odluku o obustavi Javnog poziva za prikupljanje prijava kandidata za imenovanje zamjenika/zamjenice pravobraniteljice za djecu.

Tekst Odluke pročitajte ovdje.

 
Psiholozi iz Bosne i Hercegovine u stručnom posjetu pravobraniteljici Ispis E-mail
Srijeda, 24. svibnja 2017.

Psiholozi iz BiH s pravobraniteljicom za djecu RH 24.5Predstavnici Društva psihologa Federacije Bosne i Hercegovine te Društava psihologa Republike Srpske i Brčko distrikta boravili su u studijskom posjetu Zagrebu od 23. do 24. svibnja 2017. u sklopu Projekta jačanja profesionalnih kapaciteta za pružanje psihološke podrške djeci u kaznenom postupku. Riječ je o tridesetak psihologa polaznika Specijalističke edukacije pod nazivom "Psihološka podrška djeci u kaznenom postupku". Tom su prilikom, radi razmjene iskustava i primjera dobre prakse, posjetili nekoliko institucija, među kojima i Ured pravobraniteljice za djecu.

Više...
 
Sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

PorecU Poreču je 22. svibnja 2017. održana je 6. sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., plansko-programskih dokumenata u kojima se detaljnije opisuju i razrađuju mjere i aktivnosti za učinkovitu provedbu i korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova).

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 293

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: