HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2017.

kalendar naslovna2017IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

16.jpg

Djeca kažu

3.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Sastanak s UNICEF-ovom stručnjakinjom za rodna pitanja Ispis E-mail
Četvrtak, 25. svibnja 2017.

unicef2Na zamolbu UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sastala se 25. svibnja 2017. s regionalnom savjetnicom UNICEF-a za rodna pitanja Mahom Munom. Tema sastanka bila su pitanja ravnopravnosti i diskriminacije djece po spolu, povrede prava u sustavu obrazovanja, sterotipni stavovi u udžbenicima, problem diskriminacije romske djece, suradnja UNICEF-a i Pravobranitelja za djecu te primjeri dobre prakse u području borbe protiv spolne diskriminacije.

Više...
 
Obustava javnog poziva kandidatima za zamjenika/zamjenicu pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail
Srijeda, 24. svibnja 2017.

LogoPZD plavi hrvPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarića donijela je Odluku o obustavi Javnog poziva za prikupljanje prijava kandidata za imenovanje zamjenika/zamjenice pravobraniteljice za djecu.

Tekst Odluke pročitajte ovdje.

 
Psiholozi iz Bosne i Hercegovine u stručnom posjetu pravobraniteljici Ispis E-mail
Srijeda, 24. svibnja 2017.

Psiholozi iz BiH s pravobraniteljicom za djecu RH 24.5Predstavnici Društva psihologa Federacije Bosne i Hercegovine te Društava psihologa Republike Srpske i Brčko distrikta boravili su u studijskom posjetu Zagrebu od 23. do 24. svibnja 2017. u sklopu Projekta jačanja profesionalnih kapaciteta za pružanje psihološke podrške djeci u kaznenom postupku. Riječ je o tridesetak psihologa polaznika Specijalističke edukacije pod nazivom "Psihološka podrška djeci u kaznenom postupku". Tom su prilikom, radi razmjene iskustava i primjera dobre prakse, posjetili nekoliko institucija, među kojima i Ured pravobraniteljice za djecu.

Više...
 
Sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

PorecU Poreču je 22. svibnja 2017. održana je 6. sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., plansko-programskih dokumenata u kojima se detaljnije opisuju i razrađuju mjere i aktivnosti za učinkovitu provedbu i korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova).

Više...
 
Dječji susreti 2017. u Laduču Ispis E-mail
Subota, 20. svibnja 2017.

Laduc 1U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Dječjeg doma Zagreb, Podružnica Laduč u Šenkovcu su 20. svibnja 2017. održani Dječji susreti 2017. Na njima se u četverosatnom kulturno-zabavnom i sportskom druženju okupilo stotinjak djece i odgajatelja, stručnih radnika ustanova za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz SOS Dječjeg sela Lekenik, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske provincije Karmelićanki Božanskog srca Isusova, karlovačkog Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, sisačkog dječjeg doma Vrbina te iz svih podružnica Dječjeg doma Zagreb, a pridružila su im se i djeca s odgajateljima iz Slovenije iz mariborskog Mladinskoga doma.

Više...
 
Održan 9. međunarodni znanstveni skup ERFCON 2017. Ispis E-mail
Petak, 19. svibnja 2017.

SalajU Zagrebu je od 17. do 19. svibnja 2017. održan 9. međunarodni znanstveni skup ERFCON 2017. u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Pedagoškim fakultetom Univerze v Ljubljani te s Department of Kinesiology, Recreation and Sports, Indiana State University. Na međunarodnom skupu sudjelovalo je više od 300 sudionika, stručnjaka i studenata iz Hrvatske i inozemstva. Cilj je ovogodišnjeg ERFCON-a bio razmjena znanja koja će pridonijeti boljoj kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom.

Više...
 
Podrška projektu "Uz nas niste sami" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 15. svibnja 2017.

Uz nas niste sami HRT slikaHinaNa kraju humanitarnog tjedna i projekta Uz nas niste sami, usmjerenog djeci oboljeloj od zloćudnih bolesti i njihovu liječenju, na Hrvatskoj radioteleviziji 14. svibnja 2017. održan je humanitarni koncert. Cilj ovoga koncerta, kao i cijeloga projekta, bio je prikupiti sredstva za opremanje laboratorija Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb u okviru humanitarne akcije udruge Phoenix Vjeruj u ljubav.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 292

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: