HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2017.

kalendar naslovna2017IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

12.jpg

Djeca kažu

12.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Predstavljen projekt prikupljanja podataka o Romima Ispis E-mail
Srijeda, 15. ožujka 2017.

romska zastavaU Zagrebu je 15. ožujka 2017. predstavljen projekt "Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma" Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, koji provodi tvrtka Ecorys d.o.o. i udruga Centar za mirovne studije. Skup je otvorila pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Bahrija Sejfić, a nakon nje skupu se obratio i saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Više...
 
Predstavljen priručnik o dojenju i prehrani male djece u kriznim situacijama Ispis E-mail
Utorak, 14. ožujka 2017.

podrskadojenjuu krizi UNICEF RodePravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić prisustvovala je 14. ožujka 2017. predstavljanju priručnika "Podrška dojenju i prehrani male djece u kriznim situacijama - Iskustva stečena tijekom migrantsko-izbjegličke krize u Hrvatskoj 2015./2016. godine" u organizaciji udruge Roditelji u akciji – Roda i Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. Priručnik su predstavile, predstojnica UNICEF-ova ureda Valentina Otmačić, predsjednica Hrvatske udruge savjetnica za dojenje i koordinatorica Inicijative svjetskih trendova u dojenju za Hrvatsku (ISTD) Irena Zakarija-Grković i autorica priručnika Renata Jelušić iz udruge Roda.

Više...
 
Savjetovanje "Potrošači i zaštita osobnih podataka u digitalnom okruženju" Ispis E-mail
Utorak, 14. ožujka 2017.

azop logo 1U povodu obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Razvojnom organizacijom za zaštitu potrošača (ROZP) i Ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova, organizirala je Savjetovanje "Potrošači i zaštita osobnih podataka u digitalnom okruženju" koje je održano 14. ožujka 2017. u prostorijama Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Više...
 
Stručni skup "Profesionalni stres stručnjaka u radu s djecom i mladima s TUR" Ispis E-mail
Srijeda, 08. ožujka 2017.

IvonaU Zagrebu je 8. ožujka 2017. održan skup o profesionalnom stresu stručnjaka koji rade s djecom i mladima s teškoćama u razvoju TUR). Skup su organizirali Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež i Srednja škola - Centar za odgoj i obrazovanje. Organizacija stručnih skupova za stručnjake koji rade s djecom zajednička je aktivnost dvije spomenute ustanove s ciljem jačanja samih stručnjaka i podizanja kvalitete inkluzivne prakse u Hrvatskoj.

Više...
 
Zadar: Okrugli stol "Prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji" Ispis E-mail
Utorak, 07. ožujka 2017.

Zadar Ivona

U sklopu projekta "Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji" u Zadru je, 7. ožujka 2017. održan Okrugli stol "Prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji". Nositelj projekta "Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji". Nositelj projekta je Društvo "Naša djeca" Zadar, a partneri na projektu su Zadarska županija, Grad Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga Maraške te Volonterski centar Zadar.

Više...
 
Pravobraniteljica s djecom proslavila 10. rođendan splitskoga ureda Ispis E-mail
Srijeda, 01. ožujka 2017.

SPLIT 10 godina djeca malaslikaU splitskom uredu pravobraniteljice za djecu 1. ožujka 2017. održana je još jedna rođendanska proslava, ovaj put u društvu s djecom iz Osnovne škole Pojišan u Splitu. Članovi Vijeća učenika OŠ Pojišan došli su s pedagoginjom Deanom Gaić Kaličanin čestitati pravobraniteljici Ivani Milas Klarić i savjetnici u splitskom uredu Branki Reić Kukoč desetu obljetnicu rada regionalnog ureda pravobraniteljice u Splitu.

Više...
 
Saborski odbor za ravnopravnost spolova raspravljao o izvješću o radu kaznionica Ispis E-mail
Srijeda, 01. ožujka 2017.

zatvor

Na Odboru za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora raspravljalo se 1. ožujka 2017. o Izvješću o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2015. godinu, koje su predstavili pomoćnik ministra pravosuđa Anđelko Dundić i načelnik Sektora tretmana u Upravi za zatvorski sustav Zvonimir Penić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 285

izvjesce 2015 21

MMS strategija naslovna str

COPE

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: