HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

16.jpg

Djeca kažu

20.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Objavljen natječaj za "Nagradu za promicanje prava djeteta" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09. listopada 2017.

Djeca.skola

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je natječaj za dodjelu "Nagrade za promicanje prava djeteta" u 2017. godini za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece. Natječaj je objavljen u "Narodnim novinama" 29. rujna 2017., a otvoren je do 14 listopada.

Više...
 
Učenici OŠ Strožanac posjetili splitski ured pravobraniteljice Ispis E-mail
Četvrtak, 05. listopada 2017.

Strozanac malaOsamnaest učenika od 5. do 8. razreda, koji su članovi Vijeća učenika Osnovne škole Strožanac, u pratnji svojih nastavnica Josipe Tandare i Drage Jurišić posjetili su 5. listopada 2017. ured pravobraniteljice za djecu u Splitu. Tamo ih je dočekala i s njima razgovarala savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč, koja im je predstavila rad ureda pravobraniteljice, prava zajamčena Konvencijom o pravima djeteta, kao i ulogu i djelovanje Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu ili MMS-a.

Više...
 
Počeo 9. Festival prava djece Ispis E-mail
Četvrtak, 05. listopada 2017.

Kana Festival

U zagrebačkom Kinu Tuškanac započeo je 9. Festival prava djece konferencijom za novinare, održanom 5. listopada 2017., na kojoj je nastupila i članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, učenica Kana Halić Kordić. Festival, koji će se, sve do 25. listopada, održavati u 18 hrvatskih gradova, ove je godine posebno usmjeren na pravo djece i mladih na izražavanje mišljenja, stoga su djeca dobila važnu ulogu u mnogim njegovim dijelovima od početka do kraja. Tako je i konferenciju za novinare vodila učenica 2. Zagrebačke gimnazije Alma Džafić, debatna reprezentativka Hrvatske.

Više...
 
Promocija knjige "ABC dječje participacije – primjer dobre prakse" Ispis E-mail
Četvrtak, 05. listopada 2017.

Opatija ABC knjiga

U Opatiji je 5. listopada 2017. održana promocija knjige "ABC dječje participacije – primjer dobre prakse", autorice Sanje Škorić. Riječ je o zbirci materijala o dječjoj participaciji i Dječjem gradskom vijeću grada Opatije – Grada-prijatelja djece, kao primjeru dobre prakse, uz konkretne upute o tome kako pokrenuti Dječje vijeće u lokalnoj zajednici.

Više...
 
Proslava 10. rođendana regionalnog ureda pravobraniteljice u Rijeci Ispis E-mail
Srijeda, 04. listopada 2017.

Rijeka 10 god mala

U svečanom i slavljeničkom, a ujedno i vrlo ugodnome ozračju čemu su osobito pridonijela djeca, protekla je tribina "Deset godina riječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi", održana 4. listopada 2017. u prepunoj riječkoj Gradskoj vijećnici. Tribina je bila središnji događaj kojim je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić obilježila Dječji tjedan, posebno istaknuvši važnost sudjelovanja djece u društvenim procesima. A kako se to uspješno ostvaruje pokazala su djeca uključena u projekte dječje participacije Dječjega doma "Tić" u Rijeci i Društva "Naša djeca" Opatija.

Više...
 
Najava: Tribina uz 10. rođendan Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci Ispis E-mail
Utorak, 03. listopada 2017.

Rijeka novi uredOvogodišnji Dječji tjedan, koji se u Hrvatskoj obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posebno će obilježiti proslavom 10. obljetnice rada svojega regionalnoga ureda u Rijeci. Tim povodom pravobraniteljica će u Rijeci održati tribinu pod nazivom „Deset godina riječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi“. Tribina će se održati u gradskoj vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) u srijedu, 4. listopada 2017., u 10 sati.

Više...
 
Pravobraniteljica posjetila ŠUDIGO Zabok Ispis E-mail
Ponedjeljak, 02. listopada 2017.

SUDIGO ZabokPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 2. listopada 2017. Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te se sastala s učenicima i profesorima koji će ilustrirati Kalendar za 2018. "Poznajem i poštujem dječja prava" te sa svojim radovima sudjelovati na istoimenoj izložbi u Maloj kući dječjih prava, koja će biti otvorena 20. studenoga 2017., na Međunarodni dan prava djeteta.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 303

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

Not my Crime2017

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: