HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

2.jpg

Djeca kažu

15.jpg

zastitanajboljeg

centar za sigurniji internet logo

ratifyOP3

Obustava javnog poziva kandidatima za zamjenika/zamjenicu pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail

DPR-119-01/17-0002

Zagreb, 23. svibnja 2017.

Na temelju članka 4. Zakona o pravobranitelju za djecu (Narodne novine, broj 96/03, 30/17 -Odluka USRH), pravobraniteljica za djecu donosi

ODLUKU
o obustavi Javnog poziva za prikupljanje prijava kandidata za imenovanje zamjenika/ice pravobraniteljice za djecu

I.
Utvrđuje se da je Ustavni sud Republike Hrvatske Odlukom broj: U-I-4301/2005 od 7. ožujka 2017. ukinuo Zakon o pravobranitelju za djecu ocjenjujući ga, u formalnom smislu, nesuglasnim s Ustavom Republike Hrvatske jer je donesen „običnom“ većinom nazočnih zastupnika umjesto traženom većinom glasova svih zastupnika u Hrvatskom saboru, u smislu članka 83. stavka 2. Ustava Republike Hrvatske
Sukladno točki II. citirane Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske ukinuti Zakon o pravobranitelju za djecu prestaje važiti 1. kolovoza 2017. godine.

II.
S obzirom na navedeno u točki I. ove odluke te na potrebu upućivanja u proceduru donošenja novog Zakona o pravobranitelju za djecu, obustavlja se Javni poziv za prikupljanje prijava kandidata za imenovanje zamjenika/ice pravobraniteljice za djecu.

III.
Izbor zamjenika/ice pravobraniteljice za djecu provest će se sukladno odredbama novog Zakona o pravobranitelju za djecu.

IV.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić