HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

13.jpg

Djeca kažu

7.jpg

zastitanajboljeg

centar za sigurniji internet logo

ratifyOP3

Predavanje za pedagoge o zaštiti prava djece Ispis E-mail
Petak, 07. travnja 2017.

djeca u razredu teenU Zagrebu je 7. travnja 2017. održano Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u Tribinama Grada Zagreba, na kojem je savjetnica pravobraniteljice za djecu Mirna Slaviček Pešut održala izlaganje pod naslovom "Suradnja školskih ustanova s drugim institucijama i tijelima u zaštiti prava djece".
U predavanju je bilo riječi o pravima djece prema Konvenciji o pravima djece, radu i ovlastima Ureda pravobraniteljice za djecu te o primjeni načela najboljeg interesa djeteta od strane školskih ustanova u odgojno-obrazovnom procesu. Predstavljene su obveze školskih ustanova za poduzimanje mjera zaštite prava i dobrobiti djece i relevantni propisi i protokoli postupanja, a bilo je riječi i o potrebi i načinima kontinuirane i koordinirane suradnje s drugim institucijama koje se bave zaštitom djece te o mogućim posljedicama propuštanja suradnje i nepoduzimanja mjera za zaštitu djeteta.
Članovi ŽSV-a, pedagozi Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, nakon izlaganja su iznijeli svoja iskustva i postavljali pitanja u vezi sa zaštitom prava djece.