HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

7.jpg

Djeca kažu

22.jpg

zastitanajboljeg

centar za sigurniji internet logo

ratifyOP3

Pravobraniteljica na sastanku u Stocholmu o zaštiti prava djece u migracijama Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. travnja 2017.

izbjeglicePravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sudjelovala je na sastanku o europskim izazovima u osiguranju "dječje perspektive" i zaštite prava za djecu u migracijama, koji je održan 24. travnja 2017. u Stocholmu, u švedskom parlamentu, pod naslovom "Europe's challenge to ensure a rights perspective for children in migration".
Tema sastanka bili su izazovi novog europskog sustava azila (CEAS), posebice iz perspektive zaštite prava djece. Na ovom sastanku, koji su zajedno organizirali švedski pravobranitelj za djecu, organizacija Children’s Welfare Foundation Sweden i švedski parlament, uz predstavnike švedskog parlamenta i vlade, sudjelovali su i mnogi europski pravobranitelji za djecu, kao i predstavnici različitih međunarodnih organizacija i civilnoga sektora.
Jedan od rezultata sastanka jest i usvajanje izjave Europske mreže pravobranitelja za djecu ENOC, kojom se poziva europske institucije da u razvoju novoga europskoga sustava azila svakako osiguraju poštovanje prava djeteta. ENOC-ovu izjavu pročitajte ovdje.