HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

12.jpg

Djeca kažu

5.jpg

zastitanajboljeg

centar za sigurniji internet logo

ratifyOP3

Pravobraniteljica na Općoj skupštini Eurochilda u Bruxellesu Ispis E-mail
Četvrtak, 06. travnja 2017.

Eurochild Ivana DanijelaPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sudjelovala je 5. i 6. travnja 2017. u Bruxellesu na Općoj skupštini Eurochilda i Danima članova ove organizacije (General Assembly and Members' Days). Eurochild je mreža organizacija i pojedinaca koja širom Europe radi na promociji prava i dobrobiti djece i mladih. Eurochild sada ima 165 članova iz 33 zemlje Europe, od čega 123 punopravna, 39 pridruženih i tri počasna člana.


Pored redovitih aktivnosti, na Općoj skupštini je izabran novi član Upravnog odbora Sean O’Neill iz organizacije Children in Wales iz Velike Britanije. Također je u djelovanje mreže uključeno 15 novih članova i tri nacionalne partnerske mreže.
Na Općoj skupštini donesena je Strategija participacije djece (Eurochild Child Partipation Strategy), koja je rezultat participacije i angažmana djece, finaliziranih na Danima članova. Više o toj strategiji pročitajte ovdje.
U ovim je aktivnostima sudjelovala i delegacija djece uključene u rad Društva "Naša djeca" Opatija, koje je također član Eurochilda, i to Ivan Tancabel i Katja Knežević, u pratnji odraslih predstavnica opatijskoga DND-a Sanje Škorić i Tee Jelače.

Na Danima članova Eurochilda (Eurochild Members' Days) održane su interaktivne aktivnosti članova s djecom i mladima, s ciljem razmatranja mogućnosti razvijanja mreže, suradnje njezinih članova, strateškog plana i modela članstva, a naročito o Eurochildovoj Strategiji participacije djece i uključivanju djece u aktivnosti zagovaranja i druge aktivnosti Eurochilda i članova.

Uz pravobraniteljicu, na ovim je događanjima sudjelovala i njezina savjetnica Danijela Žagar. Institucija Pravobranitelja za djecu Republike Hrvatske član je Eurochildove mreže od 2015. godine.

Više o ovogodišnjoj Općoj skupštini i Danima članova pročitajte na http://www.eurochild.org/. (Na slici: pravobraniteljica i savjetnica s djecom iz DND Opatija i voditeljicama)