Dan ružičastih majica obilježen u Rijeci

Dan ružičastih majica obilježen u Rijeci

Dan ruzicastih majicaUčenički dom “Podmurvice” u Rijeci obilježio je Dan ružičastih majica 24. veljače 2016. u Vijećnici Grada Rijeke tribinom pod naslovom “Tko ne djeluje, sudjeluje! ®RUŽIČASTO IZDANJE”. Na tribini, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti prevencije nasilja među mladima, predstavljeni su rezultati projektno-istraživačkog rada kojeg su učenici provodili u proteklih mjesec dana uz mentorstvo odgajateljica Nikoline Pajnić, Dijane Lovrić, Barbare Maras i Jelene Krpan te na temelju kojeg su iznijeli svoje zaključke o problemu vršnjačkoga nasilja i mogućim poboljšanjima. Učenici su svojim aktivnim sudjelovanjem u rješavanju problema nasilja pokazali kritičko promišljanje o njemu i istraživali mogućnosti vlastita djelovanja.

Na tribini je omogućena interakcija učenika i predstavnika Odjela za prevenciju nasilja pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Dječjeg doma Tić i Ureda pravobraniteljice za djecu te psihologinje Nada Kegalj. Savjetnica pravobraniteljice za djecu, Ana Albrecht Čekada, učenike je upoznala s radom pravobraniteljice po pitanju vršnjačkog nasilja te njezinim prijedlozima za poboljšanja.
Prije održavanja tribine učenici su građanima Rijeke dijelili ružičaste balone i informirali ih o Danu ružičastih majica.
I iz ove akcije vidljivo je kako Učenički dom “Podmurvice” ulaže hvalevrijedne napore u odgajanju mladih koji će u društvu promovirati toleranciju i stvarati društvo bez nasilja.