Dan sigurnijeg interneta 2012.

Dan sigurnijeg interneta 2012.

Dan_sigurnijeg_interneta_2012Kao i proteklih osam godina, u svijetu i u Hrvatskoj obilježava se 7. veljače kao Dan sigurnijeg interneta, s namjerom da se pridonese podizanju svijesti o potrebi sigurnog i odgovornog korištenja interneta,a posebno o potrebi zaštite interesa djece u tom području. Ovogodišnja tema je”Povežimo generacije”, uz geslo “Otkrijmo digitalni svijet zajedno… sigurno!”. Središnja manifestacija u Hrvatskoj tim povodom održava se 4. veljače u prostoru Avenue Malla u Novom Zagrebu od 10 do 12 sati.

(Zbog vremenskih prilika moralo se odustati od prethodno najavljene manifestacije na Trgu bana Jelačića.) Na info štandovima u Avenue Mallu predstavit će se aktualni projekti zaštite djece na internetu koje provode tijela državne uprave i nevladine udruge i organizacije. U zaštiti djece na internetu pri čemu je osobito važna zaštita privatnosti i zaštita od elektroničkog nasilja, veliku odgovornost imaju roditelji i davatelji internetskih usluga, ali važnu ulogu imaju i svi koji rade s djecom, a osobito učitelji.

I ove godine kreativne prijedloge učiteljima za rad s djecom, ali i kreativne učeničke radove na svojim stranicama predstavit će digitalni časopis Pogled kroz prozor.

Poruke uz Dan sigurnijeg interneta pogledajte u letku koji objavljujemo u prilogu.