Dodijeljene Nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije

Dodijeljene Nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije

Luka Ritz 02U spomen na Luku Ritza i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 12. lipnja 2015. je sedmi put dodijeljena nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali poseban doprinos promicanju tolerancije, mira i nenasilja.
 
Godišnju nagradu “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2014./2015. dobili su Izidora Mustak, učenica 5. razreda Osnovne škole Strahoninec i Teo Čučković, učenik 4. razreda Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke. Budući da je za nagradu prijavljen veliki broj kandidata koji su se istaknuli svojim radom, Povjerenstvo za dodjelu nagrade odlučilo je dodijeliti i dva Posebna priznanja Luka Ritz. Posebna priznanja dobili su Anamaria Grgić, učenica 6. razreda Osnovne škole Viktor Car Emin iz Donjih Andrijevaca i Karolina Tutiš, učenica 5. razreda Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca.

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar uručio je još 11 zahvalnica za sudjelovanje u izboru na natječaju i ostalim učenicima nominiranima u natječaju za nagradu.

Na svečanoj dodjeli Godišnje nagrade “Luka Ritz” bila je i zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.

Više o ovom događaju i nagrađenim učenicima pročitajte na stranici Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.