Druga godišnja konferencija o školskoj medijaciji

Druga godišnja konferencija o školskoj medijaciji

Medijacija FSOU organizaciji Foruma za slobodu odgoja, 12. veljače 2016., u zagrebačkoj 10. gimnaziji održana je Druga godišnja konferencija o školskoj medijaciji. Konferencija je okupila veliki broj medijatora, djelatnika odgojno-obrazovnog sustava i akademske zajednice. Više od 130 stručnjaka imalo je prigodu čuti izlaganja istaknutih stručnjaka u području školske medijacije te sudjelovati na radionicama.
U toj prigodi izlaganja su održali prof. dr. sc. Dubravka Miljković s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Ivana Zečević s Filozofskog fakulteta u Banja Luci, Ana Žnidarec-Čučković s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Anja Mirosavljević s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Dijana Pejić direktorica Genesisa iz Banjaluke te Nina Vrdoljak i Višnja Pavlović, Jelena Perak i Filip Gospodnetić iz Foruma za slobodu odgoja.
Jedan od ciljeva konferencije bio je izraditi Manifesto školske medijacije, u kojem su sudionici istaknuli kakvu školu žele, kakvo društvo žele i što će učiniti da bi to i postigli. Manifesto će biti objavljen na mrežnim stranicama Foruma za slobodu odgoja.
Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu rad konferencije pratila je savjetnica Ana Babić.