Financiranje dječjih vrtića u Zagrebu

Financiranje dječjih vrtića u Zagrebu

 

Vrtic.Teta.DjecaU organizaciji Odbora za obrazovanje i šport Gradske skupštine Grada Zagreba, održana  je 8. prosinca 2011. tematska sjednica “Problematika financiranja dječjih vrtića u kontekstu održivog razvoja predškolskog odgoja i naobrazbe u Gradu Zagrebu”. Na sjednici je sudjelovala i zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.

Svoja stajališta su na sjednici iznijeli predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstva znanosti obrazovanja i športa  te predstavnici organizacija civilnog društva. Unatoč očekivanjima, na sjednici nije dobiven odgovor na pitanje kako se ostvaruje plaćanje usluge dječjih vrtića u gradu Zagrebu, s obzirom da su gradonačelnik i Gradska skupština o tome donijeli različite odluke.

Zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika je, na temelju podataka prikupljenih od tijela lokalne uprave o subvencioniranju za smještaj djece u dječjim vrtićima te na temelju susreta s udrugama roditelja i ravnatelja vrtića, iznijela stav pravobraniteljice i ponovila poziv o nužnosti postizanja dogovora i neprihvatljivosti sadašnjeg stanja.