HRT i UNICEF predstavili dječji portal Juhuhu

HRT i UNICEF predstavili dječji portal Juhuhu

logo

Hrvatska radiotelevizija i Ured UNICEF-a u Hrvatskoj predstavili su na konferenciji za novinare, održanoj 4. ožujka 2016., dječji portal i aplikaciju Juhuhu namijenjene djece predškolske i rane školske dobi. Na portalu Juhuhu dostupne su brojne televizijske i radijske emisije te igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina koje je osmislio i pripremio Produkcijski odjel Djeca i mladi HRT-a. Uz sadržaje za djecu portal donosi i brojne korisne savjete i informacije za roditelje razvijene u suradnji s UNICEF-om, poput naputaka za zajedničko gledanje odabranih emisija i razgovor s djecom.

Uime UNICEF-a o suradnji s HRT-om govorila je predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić, koja je istaknula kako kvalitetan televizijski program za djecu predškolske dobi može podržati razvoj I obrazovanje sve djece, a posebno znatan utjecaj može imati na djecu koja ne idu u vrtić. UNICEF je podržao i sinkronizaciju dijela sadržaja na dva romska jezika kojima se koriste Romi u Hrvatskoj, a na portal su je dostupna i prilagodba sadržaja s naracijom za slijepu i slabovidnu djecu.
Portal i aplikaciju Juhuhu uime HRT-a predstavili su glavna urednica Drugog programa HTV Vesna Karuza Podgorelec, koja je naglasila da djeca sve više vremena provode za računalom i na mobilnim platformama te u skladu s time valja prilagoditi i medijske sadržaje koje im nudimo, koji će biti pozitivni poticajni te razvojno primjereni. Glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić predstavio je istoimenu aplikaciju te sadržaje grupirane za dobne skupine 3 – 6 godina i 7 – 11 godina i prikazao mogućnosti korištenja. Djeca na portalu mogu birati sadržaje za gledanje ili slušanje te online igre, a pritom su svi sadržaji oblikovani upravo za njih i potpuno sigurni. Ponuđene su i upute za roditelje o tome na koji način mogu najbolje s djecom zajedno koristiti mogućnosti koje pruža Juhuhu. Sadržaje portala pogledajte ovdje.