Informativni dan o Programu Europske unije Daphne III

Informativni dan o Programu Europske unije Daphne III

daphneMinistarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Europskom komisijom, Općom upravom za pravdu, organiziralo je 11. studenoga 2011. informativni dan o Programu Europske unije Daphne III – dijelu okvirnog programa temeljnih prava i pravde. Informativni dan organiziran je kako bi se zainteresirane organizacije upoznale s ovim programom usmjerenim sprječavanju i borbi protiv nasilja nad djecom, mladima i ženama.

Na Informativnom danu ravnatelj Uprave za obitelj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zdenko Žunić predstavio je aktivnosti Ministarstva vezane uz sprečavanje i borbu protiv nasilja, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije Zvonimir Savić dao je prikaz sudjelovanja Republike Hrvatske u programima Europske unije, predstavnica Europske komisije, Opće uprave za pravdu, Benedetta Turdo predstavila je Program Daphne III, profesorica sa Sveučilišta u Padovi i voditeljica Empower projekta Empowerment of Women Environment Research Ines Testoni i voditelj i administrativni koordinator projekta Gianandrea Salvestrin iznijeli su vlastita iskustva iz prakse u provedbi Empower projekta.

Uz podršku Europske komisije, Programom Daphne III omogućilo bi se nevladinim udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima iz Republike Hrvatske sudjelovanje u svojstvu “pridruženih partnera” (associate partners) na natječajima koje raspisuje Opća uprava za pravdu Europske komisije, i prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Skup je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Mirna Slaviček.