Kongres Internacionalne lige humanista u Zagrebu

Kongres Internacionalne lige humanista u Zagrebu

ILH_slikaPravobraniteljica Mila  Jelavić bila je jedan od uvodničara na Šestom kongresu Internacionalne lige humanista “Za djecu svijeta ranjenog djetinjstva”, održanom u Zagrebu 25. i 26. listopada 2010., gdje je održala izlaganje o štetnosti tjelesnog kažnjavanja djece.

Internacionalna lige humanista ima sjedište u Sarajevu, okuplja članstvo iz cijelog svijeta, a aktualna predsjednica je Elizabeth Rehn, čijim je obraćanjem i započeo rad kongresa u Zagrebu. Elizabeth Rehn istaknula je važnost obitelji u životu svakog djeteta, dječjeg odrastanja u poticajnom i podržavajućem okruženju te nužnost brige i skrbi o djeci, koju im trebaju pružiti ponajprije sami roditelji, ali i država, odnosno njezine institucije, kad roditelji u tome zakažu.

Sudionici i gosti Kongresa Internacionalne lige humanista bili su brojni uglednici iz političkog i javnog života Hrvatske i susjednih zemalja. Među njima je bio i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović,  kojem je tom prilikom dodijeljena povelja počasnog ambasadora mira. Povelje su na skupu u Zagrebu dobili i predsjednik Republike Slovenije dr. Danilo Tuerk i član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji su također sudjelovali u radu Šestoga kongresa Internacionalne lige humanista.