Međunarodno natjecanje “Osjećam se dobro – osjećam se loše”

Međunarodno natjecanje “Osjećam se dobro – osjećam se loše”

Ministarstvo AustrijaEuropska komisija proslijedila je Ministarstvu socijalne politike i mladih Republike Hrvatske obavijest o raspisanom međunarodnom natjecanju za kratki igrani ili animirani videospot o dječjim pravima pod geslom “Osjećam se dobro – osjećam se loše” (Feeling Good – feelin’ Bad) te pozvala na pomoć u širenju te obavijesti. Na sudjelovanje u natjecanju pozvana su djeca i mladi u dobi od 10 do 25 godina. Natjecati se mogu pojedinci ili grupe djece i mladih koji snime kratki film u trajanju od 30 sekundi i pošalju ga organizatoru natjecanja do 30. travnja 2016.

Međunarodno natjecanje organizira Ministarstvo za obitelj i mlade Republike Austrije, koje je slično natjecanje prvi put organiziralo 2014. godine u sklopu obilježavanja 25. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Nagrađeni radovi iz 2014. godine dostupni su na slijedećoj poveznici: https://www.youtube.com/channel/UCAlXMaFTniDvb3f277H1Gfw.
Uspjeh te akcije potaknuo je austrijsko Ministarstvo za obitelj i mlade da u 2016. godini ponovno organizira natjecanje, pozivajući djecu i mlade da u svojim kratkim filmovima afirmiraju temu o pravu djece na djetinjstvo bez nasilja, pod motom “Osjećam se dobro – osjećam se loše”.
Kriteriji za prijavu na natječaj i rokovi mogu se naći na engleskom jeziku na sljedećim poveznicama: http://www.kinderrechte.gv.at/internationaler-video-spot-und-animations-trickfilm-wettbewerb/ i https://www.facebook.com/kinderrechteinoesterreich/?ref=bookmarks, kao i u priloženom privitku.