Najava: Okrugli stol o digitalnim časopisima za djecu – 24. veljače

Najava: Okrugli stol o digitalnim časopisima za djecu – 24. veljače

Kako se i gdje informiraju djeca i mladi danas? Iz kojih izvora i putem kojih medija mogu doznati sve što ih zanima te dobiti vijesti o aktualnim zbivanjima i raznim temama koje su im važne. Jesu li te obavijesti oblikovane tako da budu razumljive, primjerene i zanimljive djeci? Postoji li potreba za takvim informiranjem učenika osnovnih škola?

O ovim i sličnim pitanjima raspravljat će se u srijedu, 24. veljače 2021., u 12 sati, na online okruglom stolu “Medijske navike učenika osnovnih škola – a što je s digitalnim časopisima za djecu?, koji će se održati  putem aplikacije Google Meet. Raspravu organizira Osnovna škola Sveti Petar Orehovec uz podršku portala medijskapismenost.hr, a među aktivnim sudionicima bit će i članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS).

Na okruglom stolu govorit će predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, medija i novinara koji se bave sadržajima za djecu i mlade, Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, UNICEF-a, GONG-a, Ureda pravobraniteljice za djecu i MMS-a, kao i drugi koji imaju iskustva s medijima za djecu.

Među njima će biti i inicijatorica skupa knjižničarka Stojanka Lesički, odgovorna urednica digitalnog školskog lista OŠ Sv. Petar Orehovec, koji nosi „starinsko“ ime Klinček, ali je po svemu primjer suvremenog pristupa informiranju učenika koji odrastaju u digitalnome okružju. S. Lesički je ujedno i koordinatorica Erasmus+ K 229 projekta “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra”, u sklopu kojega se organizira ovaj okrugli stol. Moderatorica skupa bit će Ana Dokler, glavna urednica portala medijskapismenost.hr.

Svi zainteresirani mogu se uključiti i pratiti okrugli stol putem poveznice: https://meet.google.com/qpr-ccps-tag.