Najava: Videokonferencija – Potraga za boljim internetom

Najava: Videokonferencija – Potraga za boljim internetom

U povodu Dana sigurnijeg interneta 9. veljače 2021., udruga Suradnici u učenju organizira cjelodnevnu videokonferenciju zajedno sa CARNET-ovim odjelom za Nacionalni CERT, te u suradnji s partnerima: HAKOM, AZOP, AEM portal Medijska pismenost, Pravobraniteljica za djecu, Google, Microsoft, Oracle, udruga Roda i Poduzetnički inkubator PISMO,

Na konferenciji će biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, odgovornoj zabavi na internetu, eTwinningu kao sigurnoj mreži za međunarodnu suradnju, pozitivnoj i poticajnoj komunikaciji i suradnji u virtualnom okruženju, o komorama jeke i filter mjehurićima, a predstavit će se i igre Budi Internet genijalac i Dabrica Darka otkriva digitalni svijet.

Dan sigurnijeg interneta bit će obilježen i pravom Potragom za boljim internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije na Internetu, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti. Najbolji će pritom biti i nagrađeni prigodnim poklonima.

I konferencija i interaktivne potrage otvorene su za sve sudionike, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i pomognu u stvaranju boljeg interneta za svu djecu.

Više informacija potražite na http://ucitelji.hr/dsi2021/.