Obilazak OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici

Obilazak OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici

skola DalmacSavjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč obišla je 28. studenoga 2014. Osnovnu školu kneza Trpimira u Kaštel Gomilici. Tom prilikom razgovarala je s članovima Vijeća učenika škole koji su je informirali o svojem dosadašnjem angažmanu. Predstavila im je rad Ureda pravobraniteljice za djecu i Mreže mladih savjetnika, a razgovarali su i o Konvenciji o pravima djeteta te pravima djece i njihovim odgovornostima.

 

U školskom atriju učenici su u povodu obilježavanja 25. godišnjice Konvencije o pravima djeteta postavili izložbu plakata na temu dječjih prava, koje je savjetnica ovom prilikom razgledala. S ravnateljem škole Zoranom Blaževićem, pedagoginjom Zrinkom Zec te učiteljicom geografije Ružicom Ivanković Ciotti razgovarala je o školskim aktivnostima, radu i poteškoćama koji se u najvećem broju slučajeva odnose na materijalno-financijske izdatke za obnovu školske zgrade (sanaciju krovišta, i interijera).

Savjetnica pravobraniteljice obišla je i grupu djece uključene u produženi stručni postupak koji se putem Doma za odgoj Split provodi u školi.  U sklopu ove aktivnosti djeci je pružena mogućnost produženog boravka u školi, pomoć u učenju i strukturiranju aktivnosti slobodnog vremena.