Objavljen natječaj Foruma za slobodu odgoja “Oboji svijet!”

Objavljen natječaj Foruma za slobodu odgoja “Oboji svijet!”

Forum za slobodu odgoja u okviru projekta “Oboji svijet! – misli, odluči, djeluj, uključi”, koji se provodi do kraja 2022. godine uz podršku Grada Zagreba, a u koji je uključen i Ured pravobraniteljice za djecu kao partner, provodi nekoliko povezanih i održivih projektnih aktivnosti kojima je cilj pridonijeti razvoju demokratskih načela i aktivnoga građanstva, unaprijediti životne vještine djece i mladih te poticati njihovu kreativnost i stvaralaštvo, kroz promicanje tema rodne ravnopravnosti, socijalne uključenosti, integracije i prihvaćanja različitosti.

Jedna od projektnih aktivnosti je poziv školama diljem Hrvatske na uključivanje u kreativni natječaj “Oboji svijet” u okviru kojeg će biti izabrani najbolji kreativni radovi. Više informacija o kreativnom natječaju “Oboji svijet” možete naći na https://fso.hr/wp-content/uploads/2022/09/Poziv-Oboji-svijet-2022.pdf.

Osim simboličnih nagrada za najbolje odabrane kreativne radove iz cijele Hrvatske, Grad Zagreb će osigurati i dvije edukacije za odgojno-obrazovne djelatnike iz zagrebačkih škola, pod nazivom “Kutija promjene” i “Oboji svijet”, kako bi oni još kvalitetnije sa svojim učenicima te kolegicama i kolegama mogli raditi na temama prihvaćanja različitosti, na poticanju kreativnog i kritičkog promišljanja, te na temama rodne ravnopravnosti.

Više ovim edukacijama možete saznati na https://fso.hr/za-odgojno-obrazovne-djelatnike-i-djelatnice-skola-grada-zagreba-sudjelujte-u-edukacijama-kutija-promjene-i-oboji-svijet/.