Važna obavijest

Sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (Narodne novine, br. 121/21) koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, od 16. studenoga 2021. sve osobe koje po bilo kojoj osnovi dolaze u Ured pravobranitelja za djecu obvezne su prilikom ulaska u službene prostorije Ureda predočiti na uvid važeću EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 odnosno testiranju na virus SARS-CoV-2.

Osobe koje ne posjeduju ili odbiju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, ne mogu ulaziti i boraviti u službenim prostorijama Ureda.

Detaljnije informacije o navedenoj obvezi, kao i iznimke od primjene propisane su Odlukom Stožera koju možete pročitati ovdje.

Podsjećamo da smo i do sada, zbog epidemioloških mjera, ali i zbog oštećenja zgrade središnjeg ureda u Zagrebu nastalih uslijed potresa, pozivali građane da nam se prvenstveno obraćaju putem e-maila info@dijete.hr, te putem telefona 01/4929 669, odnosno na druge telefonske kontakte u regionalnim uredima. Također, djeca nam se mogu javiti na e-mail adresu namijenjenu isključivo njima: mojglas@dijete.hr.