Održan međunarodni webinar “Cestovna sigurnost i društvo”

U organizaciji belgijske neprofitne organizacije Europskog vijeća za sigurnost prometa (European Transport Safety Council  studenoga 2020. održan je webinar pod nazivom “Cestovna sigurnost i društvo: uključivanje dionika u programe cestovne sigurnosti” (Road Safety and Society: Involving stakehoolders in road safety programmes).Webinar je organiziran u suradnji s Njemačkim vijećem za cestovnu sigurnost (DVR), uz potporu njemačkog saveznog ministarstva prometa i digitalne infrastructure, u vezi s njemačkim predsjedanjem Vijećem Europske.

Fokus događaja bio je pitanje uključivanja raznih dionika u programe sigurnosti cestovnog prometa. Nacionalni stručnjaci iz Njemačke podijelili su svoja iskustva s međunarodnim stručnjacima i stručnjacima iz privatnog sektora o tome kako uključiti razne dionike u programe sigurnosti cestovnog prometa. Na događanju je predstavljeno uključivanje dionika sigurnosti cestovnog prometa u politici Europske unije, učinkovite strategije sigurnosti cestovnog prometa i provedba ovih strategija i programa, pri čemu je naglašena važnost bliske suradnje različitih dionika.

Budući da se ova tema i aktivnosti dionika odnose i na ranjive sudionike u prometu, među kojima su i djeca, webinar je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.