Održan simpozij “Školski sport za vrijeme pandemije COVID-19”

Održan simpozij “Školski sport za vrijeme pandemije COVID-19”

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 3. listopada 2020. održan je 9. simpozij i panel “Školski sport za vrijeme pandemije bolesti COVID-19”, koji je organizirao Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (KIF) i Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO). Simpozij je online putem pratilo više od 300 sudionika i nastavnika tjelesno-zdravstvene kulture.

Na panelu su sudjelovali predsjednik HŠSS Nikola Perković, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Krstičević, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, načelnica Sektora za potporu sustavu sporta Ministarstva turizma i sporta dr. sc. Martina Jeričević te zamjenica pravobraniteljice za djecu mr. sc. Maja Gabelica Šupljika.

Sudionici panela u raspravi su navodili brojne prijedloge kako pomoći sustavu odgoja i obrazovanja u aktualnoj izrazito neizvjesnoj situaciji pogoršanja zdravstvene krize.

Zamjenica pravobraniteljice M. Gabelica Šupljika govorila je o tome koja se sve prava djece krše u vrijeme pandemije, prepoznaje li odgojno-obrazovni sustav specifične potrebe djece i je li dovoljno razvijena svijest o važnosti tjelesnih aktivnosti djece, koje su najveće prijetnje dječjem odrastanju i razvoju te ima li dobrih vijesti za djecu, odnosno nekih pozitivnih promjena, kad je riječ o životu u vrijeme korone.