Održano Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije

U organizaciji AZOO-a održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije na temu „Zaštita prava djece“ 20. i 21. travnja 2023.

Ravnatelji svih osnovnih škola grada Splita sastali su se 20. travnja u OŠ Mejaši u Splitu. Tom prigodom ravnatelji su slušali izlaganja Blaženke Klarić iz  Obiteljskog centra Split, voditeljice Regionalnog tima za psihološke krizne intervencije za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju na temu Što je važno znati o suicidalnom ponašanju djece i mladih  – prevencija suicida i samoozljeđivanja; izlaganje Davora Šimića, prof voditelja ŽSV ravnatelja OŠ u SDŽ na temu Obveze ravnatelja prema protokolima postupanja u zaštiti djece, koraci u postupanju – primjer iz prakse te izlaganje dr. sc. Anđelke Slavić voditeljice  ŽSV ravnatelja OŠ u SDŽ na temu Školski preventivni program – primjer iz prakse.

Tom je prigodom savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić održala izlaganje na temu Izazovi i mogućnosti u zaštiti prava djece u osnovnoj školi. Nakon predavanja savjetnica je održala i radionicu u kojoj su ravnatelji kroz problemske situacije i studije slučaja raspravljali o obvezama i protokolima postupanja u kriznim situacijama.

Isti program stručnog skupa održan je i 21. travnja u OŠ Kralja Zvonimira u Solinu za sve ravnatelje osnovnih škola SDŽ koje djeluju izvan Splita.