Okrugli stol “Deset za 10”

Okrugli stol “Deset za 10”

U Osnovnoj školi Pojišan u Splitu 8. studenoga 2016. Održan je Okrugli stol “Deset za 10”, u povodu obilježavanja deset godina od osnivanja posebnog razrednog odjela, koji radi prema člancima 5. i 6. Pravilnika o osnovnoškolskom i srednjoškolskom školovanju djece s teškoćama u razvoju. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici škola s područja Splitsko-dalmatinske županije, predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje i županijskoga Odjela za prosvjetu Ureda državne uprave te savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić.

Cilj je bio ukazati na problematiku poremećaja u ponašanju kod učenika te prikazati rezultate rada u toj posebnoj skupini, kao i izazove s kojima se skupina suočavala proteklih godina. Posebni razredni odjel u OŠ Pojišan u Splitu, osnovan je 2006. godine, kao prvi takav u gradu Splitu. U odjelu se do sada školovalo 18 učenika, a danas ga pohađa četiri učenika.

Na Okruglom stolu istaknuta je potreba otvaranja ovakvih odjela u cijeloj županiji te su razmijenjena iskustava i smjernica za rad s djecom s teškoćama u razvoju i s problemima u ponašanju.