Okrugli stol o stanju sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj i EU

Okrugli stol o stanju sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj i EU

U organizaciji udruge Sigurnost u prometu Zagreb i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u prostorijama Fakulteta prometnih znanosti 27. veljače 2019. održan je Okrugli stol “Sigurnost u prometu 2018. – Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU”.

Cilj skupa bio je analizirati stanje sigurnosti cestovnog prometa krajem 2018., s obzirom na to da nije ostvaren glavni cilj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH koji se odnosi na smanjenje broja smrtno stradalih u cestovnom prometu, a usto i predložiti mjere i aktivnosti za povećanje sigurnosti cestovnog prometa.

Na skupu je sudjelovala savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar koja je izvijestila o kontinuiranim aktivnostima Ureda pravobraniteljice za djecu usmjerenim na povećanje sigurnosti djece u cestovnom prometu. Također je istaknula potrebu poboljšanja sustava za zaštitu i sigurnost djece u prometu u svojstvu pješaka, vozača i putnika te u organiziranom prijevozu djece.

Više o skupu i zaključcima pročitajte na poveznici https://sup.hr/okrugli-stol-stanje-sigurnosti-cestovnog-prometa-u-rh-i-eu/.