Okrugli stol “Socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu”

Okrugli stol “Socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu”

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb, Centrom za rehabilitaciju Silver i Centrom za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, organizirao je 17. studenoga 2021. okrugli stol “Socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu”, koji je održan online, putem platforme Zoom.

Okrugli stol otvorile su zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić i zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč-Knežević. U stručnom dijelu predavanja sudjelovale su prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak i univ. spec. rehab. educ. Ana-Marija Bohaček s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te zaposlenici Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb, Centra za rehabilitaciju Silver i Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, koji su predstavili svoje programe.

Na okruglom stolu okupilo se više od 200 stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz sustava socijalne skrbi, zdravstva i obrazovanja iz svih dijelova Hrvatske.

Skup je pratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Makvić Salaj.