Opatija: Simpozij “Koraci za budućnost bez nasilja – Nasilje i mladi”

opatija 1U Opatiji  je na dan Konvencije o pravima djeteta 20. studenoga 2014. održan 2. simpozij “Koraci za budućnost bez nasilja – Nasilje i mladi”, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, Odjela socijalne medicine, Odsjeka za prevenciju nasilja. Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić prihvatila je sa zadovoljstvom poziv da bude pokroviteljica ovog međunarodnog stručno-znanstvenog skupa te je održala pozvano predavanje pod naslovom “Nasilje nad djecom – Jesmo li ga ozbiljno shvatili?”

 

Simpoziju su prisustvovale i zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika i savjetnica iz ureda pravobraniteljice u Rijeci Danijela Žagar.

Za vrijeme boravka u Opatiji pravobraniteljica i njezina zamjenica posjetile su Društvo Naša Djeca Opatija, obišle prostorije društva i razgovarale s voditeljima i stručnjacima o programima i radu društva. Ova nevladina udruga bavi se osmišljavanjem i organiziranjem slobodnog vremena djece predškolske i školske dobi. Udruga je članica Saveza Društva Naša djeca Hrvatske, unutar kojega djeluje 95 osnovnih društava iz svih krajeva države. Savez DND Hrvatske punopravni je član Eurochild organizacije sa sjedištem u Briselu i organizacije Child Rights Connect sa sjedištem u Ženevi, a 2012. godine je obilježio 60 godina rada s djecom i za djecu.