Osijek: Konferencija Jean Monnet katedre

Osijek: Konferencija Jean Monnet katedre

ravnopravnostNa Pravnom fakultetu u Osijeku u organizaciji Jean Monnet katedre za EU radno pravo, pravo jednakosti i pravo ljudskih prava, 21. i 22. svibnja 2015. održana je međunarodna konferencija o novim pristupima i razvoju ovih područja pod naslovom “New developments in EU Labour, Equality and Human Rights Law“.

 

Međunarodna konferencija održana je u sklopu programa cjeloživotnog učenja na ovoj katedri kojoj je sredstva za trogodišnji rad, od 2013. do 2016. godine, dodijelila  Europska unija. 

Tijekom dvodnevne konferencije niz stručnjaka iz Mađarske, Austrije, Srbije, Slovenije, Litve, Bosne i Hercegovine, Francuske, Nizozemske i Hrvatske održalo je predavanja o radnom pravu, ljudskim pravima, pravima osoba s invaliditetom i ravnopravnosti spolova te o pravima djece, s posebnim osvrtom na iskustva u primjeni obiteljskog zakonodavstva u nas. Brojni izlagači predstavili su iskustva svojih država, različita istraživanja, ali i otvorili neke dvojbe te opisali  probleme s kojima se suočavaju u okviru navedenih tema.

Konferenciju su pratili profesori s pravnih fakulteta, odvjetnici te predstavnici pravobraniteljskih ureda. Iz Ureda pravobraniteljice za djecu konferenciju su pratili njezini savjetnici Sanja Vladović i Darko Laksar.