Otvoren poludnevni boravak za djecu u Antunovcu

Otvoren poludnevni boravak za djecu u Antunovcu

U okviru procesa transformacije i deinstitucionalizacije domova socijalne skrbi, Centar za pružanje usluga u zajednici “Klasje” iz Osijeka svečano je 6. rujna 2016. otvorio poludnevni boravak za djecu u riziku u Antunovcu, mjestu nedaleko Osijeka. Nakon osnutka u Belom Manastiru, Čepinskim Martincima i Bistrincima, ovo je četvrti po redu poludnevni boravak za djecu ustrojen izvan ustanove, koji organizira i provodi “Klasje”.

Prostorije za provođenje ove intervencije osigurala je i uredila Općina Antunovac u samom centru mjesta, prepoznavši tako potrebe svojih malih sugrađana i njihovih obitelji za pomoći u skrbi i odgoju. Pokazala je tako i da je, u interesu djece, moguće ostvariti dobru suradnju između različitih institucija i resora, u ovom slučaju socijalne skrbi i lokalne zajednice.

Prostorije su u cijelosti opremljene, uređene i prilagođene dnevnom boravku djece i provođenju aktivnosti učenja i slobodnog vremena, a djeci je osigurana i prehrana uz topli obrok u organizaciji “Klasja”. Zasad je u ovu intervenciju uključeno šestero djece, a postoji interes za još jednom takvom skupinom.

Na svečanom otvaranju boravka okupljene su pozdravili ravnateljica Miranda Glavaš Kul, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić te načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić. Otvaranju su nazočili i župan Županije Osječko-baranjske Vladimir Šišljagić, predstavnici Grada Osijeka, centara za socijalnu skrb i ustanova socijalne skrbi u županiji i drugi gosti, među kojima i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović. U svečanom programu nastupila su i djeca iz Antunovca.