Otvorene prijave za međunarodni glazbeni natječaj za djecu i mlade

Otvorene prijave za međunarodni glazbeni natječaj za djecu i mlade

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj i Ured pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske pridružili su se pozivu upućenom mladim glazbenicima da se uključe u međunarodni glazbeni natječaj “Zvuci dječjih prava” (Sounds of Children’s Rights) te originalnim glazbenim djelima izraze kako doživljavaju dječja prava i svijet u kojem odrastaju. Skladbe i pjesme mogu obrađivati jedno ili više dječjih prava po izboru autora.

Svako dijete ima pravo u potpunosti i skladno razvijati svoju osobnost odrastajući u obitelji, okruženo srećom, ljubavlju i razumijevanjem“, stoji u pozivu na međunarodni glazbeni natječaj „Sounds of Children’s Rights“ koji u povodu 30 godina Konvencije o pravima djeteta organiziraju UNICEF, Ured saveznog kancelara Republike Austrije i Sveučilište glazbenih i scenskih umjetnosti u Beču. Odabrani finalisti dobit će priliku izvesti svoje skladbe na svečanom koncertu 15. studenoga 2019. u poznatom Wiener Konzerthausu.

Prijave na ovaj međunarodni natječaj traju do 15. srpnja, a otvorene su za sve mlade glazbenike od 10 do 18 godina. Jedan natjecatelj može prijaviti jednu pjesmu, odnosno skladbu, koja mora biti osmišljena isključivo za ovo natjecanje.

Prijavnicu je moguće popuniti online putem poveznice: https://www.kinderrechte.gv.at/international-composition-contest-sounds-of-childrens-rights/.

Uz ispunjenu prijavnicu potrebno je poslati pjesmu, odnosno skladbu. Više informacija o natječaju, detaljima prijave i traženim formatima dostupno je na poveznici: https://www.kinderrechte.gv.at/sounds-of-childrens-rights/.