Podrška sudionicima Škole stvaralaštva “Novigradsko proljeće”

Podrška sudionicima Škole stvaralaštva “Novigradsko proljeće”

Škola stvaralaštva “Novigradsko proljeće”, koju organiziraju Osnovna škola Rivarela u Novigradu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, ove se godine održava online od 11. do 17. travnja 2021. Riječ je o smotri stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području i učitelja koji su se istakli radom u jezično-umjetničkom području. Tema ovogodišnje škole je “VODA”, a uz tu središnju temu vezane su radionice kreativnog izražavanja zvukom, pokretom, riječju i slikom.

Podršku sudionicima izrazila je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević uputivši im pismo koje je pročitano na svečanosti otvaranja “Novigradskog proljeća” 11. travnja 2021. U pismu je istaknula da darovita djeca, kao i njihovi mentori, trebaju i zaslužuju mnogo veću podršku unutar sustava odgoja i obrazovanja te najavila da će se zauzeti za poboljšanje sustava zaštite prava i interesa darovite djece.

Darovito dijete treba odrasle koji prepoznaju njegove mogućnosti, odrasle koji su emocionalno topli, posvećeni, podržavajući i zainteresirani za dijete. Svako dijete ima pravo na odgoj i obrazovanje koji će razviti sve njegove potencijale. Vaši potencijali su neprocjenjiv resurs ne samo za vas nego za sve nas i zato ih trebamo čuvati, njegovati, podupirati da rastu i razvijaju se – poručila je djeci pravobraniteljica, pohvaljujući i organizatore Škole stvaralaštva te voditelje i mentore zato što svojim entuzijazmom, trudom i ljubavlju održavaju tu školu i pomažu učenicima u razvoju i prezentiranju njihovih talenata. Pozvala ih je da i dalje podupiru dječju znatiželju i pomažu djeci da ostvare svoje pune potencijale, te je i djeci i mentorima zaželjela  mnogo uspjeha u radu na online “Novigradskom proljeću”. (Ilustracija: http://www.novigradsko-proljece.com/web)