Posjet domu “Miljenko i Dobrila” u Kaštel Lukšiću

Posjet domu “Miljenko i Dobrila” u Kaštel Lukšiću

U skladu s planom obilazaka institucija u kojima borave ili u kojima su privremeno ili trajno smještena djeca, savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč posjetila je 15. prosinca 2016. Dom za djecu “Maestral”, Podružnicu “Miljenko i Dobrila” u Kaštel Lukšiću. U razgovoru s predstojnicom podružnice Zdravkom Radošević upoznala se s aktualnim temama i uvjetima u domu.

Savjetnica je također razgovarala s djecom koja su se u vrijeme njezina posjeta zatekla u domu te im ukazala na postojanje Ureda pravobraniteljice za djecu i na njegove aktivnosti u promicanju i zaštiti dječjih prava.
Savjetnica je tom prilikom pozvana da im se pridruži na predblagdanskom druženju u prostorijama doma 22. prosinca 2016., što je i učinila. Toga dana, u ugodnome ozračju, uz djecu i djelatnike doma okupili su se i brojni njegovi suradnici i prijatelji. Nakon prigodnoga programa, koji su pripremila i predstavila djeca, zamjenica ravnatelja doma Sanja Bedalov Mitar te predstojnica podružnice Zdravka Radošević podijelile su djeci božićne darove.