Posjet Domu za odgoj djece i mladeži u Karlovcu

Posjet Domu za odgoj djece i mladeži u Karlovcu

ruke.bojaSavjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović posjetila je 5. i 6. svibnja 2016. Dom za odgoj djece i mladeži u Karlovcu gdje se upoznala s načinom i oblicima rada ove ustanove te uvjetima u kojima borave djeca na smještaju. Tom prilikom razgovarala je s djelatnicima Doma – ravnateljicom Natašom Vučković-Ivošević, socijalnom radnicom Sandom Lovrić, psihologom Duškom Dragojevićem i drugim djelatnicima.

Razgovarala je i s djecom koja su smještena u ustanovu ili su obuhvaćena drugim oblicima tretmana, o pitanjima u vezi s uvjetima i organizacijom života u Domu. Obišla je i prostor Doma, spavaonice i dnevne boravke, blagovaonicu i prostorije za kreativne i slobodne aktivnosti djece te uređen okoliš i dvorište ustanove.

Sutradan, 6. svibnja 2016. savjetnica je sudjelovala na već tradicionalnoj Međunarodnoj likovnoj koloniji koju je Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac organizirao na Foginovom kupalištu, na obali rijeke Korane. U prekrasnoj prirodi i po sunčanom vremenu slikari su se družili s djecom, a svoje umjetničke radove, koji su nastali u toj prilici, donirali su domu. Osim djece iz Doma u Karlovcu, koloniji su se pridružila i djeca sa svojim odgajateljima iz odgojnih domova u Osijeku Zagrebu i Bedekovčini te učenici osnovnih i srednjih škola u Karlovcu. Za svu djecu, ali i odrasle, bio je to prekrasan dan proveden u zajedničkom druženju i kreativnim aktivnostima, u pozitivnom i vedrom raspoloženju. Zajedničke aktivnosti na likovnoj koloniji nastavile su se i sljedećega dana, a dogovoreno je i novo druženje na sljedećoj likovnoj koloniji 2017. godine.