Posjet Gimnaziji i Učeničkom domu u Karlovcu

Posjet Gimnaziji i Učeničkom domu u Karlovcu

gimnazija_KarlovacU sklopu redovitih aktivnosti Ureda pravobraniteljice za djecu, savjetnica Mirna Slaviček posjetila je 28. studenoga 2011. Gimnaziju Karlovac i Učenički dom Karlovac. Cilj posjeta bio je steći uvid u prostor, uvjete i način ostvarivanja odgojno-obrazovnog rada s učenicima i ostvarivanje prava učenika u tim ustanovama, a usto i promovirati prava djeteta i informirati učenike o radu Ureda pravobraniteljice za djecu.

U Gimnaziji Karlovac bio savjetnica je razgovarala s ravnateljem, pedagoginjom i psihologinjom škole te s Vijećem učenika. U Učeničkom domu Karlovac savjetnica je razgovarala s ravnateljem i predstavnicima Vijeća učenika koji su izrazili želju za razgovorom te je učenike obavijestila o radu i nadležnostima Ureda pravobraniteljice za djecu.

Učenički dom Karlovac samostalna je odgojno-obrazovna ustanova za djecu – redovite učenice i učenike srednjih škola koji pohađaju školu izvan svog mjesta boravišta, na području Karlovačke županije. Karlovačka županija, kao osnivač učeničkog doma, osigurava sredstva potpore smještaja i prehrane učenika. Smještajni kapacitet je 152 mjesta i toliko se učenika trenutačno nalazi na smještaju.