Posjet Kliničkom bolničkom centru Rijeka

Posjet Kliničkom bolničkom centru Rijeka

 

Lokalitet-KantridaSavjetnice pravobraniteljice za djecu, Danijela Žagar i Ana Albrecht obišle su tijekom rujna odjele na kojima se liječe djeca u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, na lokalitetima Rijeka i Kantrida.

Prilikom obilaska lokaliteta Rijeka, 16. rujna 2011., savjetnice su razgovarale sa zamjenikom ravnatelja KBC-a te su posjetile odjele za adolescente i obitelj na Klinici za psihijatriju,  zatim odjele ginekologije i porodništva, oftalmologije, dermatologije, stomatologije i otorinolaringologije.

Na lokalitetu Kantrida savjetnice su se 27. rujna sastale s predstojnikom Klinike za pedijatriju i voditeljima odjela. Razgovarali su o poteškoćama u radu pojedinih odjela, nakon čega su savjetnice posjetile odjele hematologije i onkologije, pulmologije, gastroenterologije, nefrologije, neurologije, neonatologije, intenzivne medicine, odjel psihijatrije dječje dobi, zatim Centar za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju te prostore namijenjene za smještaj roditelja tijekom boravka djeteta u bolnici.

Savjetnice su razgovarale sa zdravstvenim djelatnicima o uvjetima u kojima se djeca liječe i borave, kao i o problemima koji se pri tome javljaju. Pretežno su isticani problemi nedostatka prostora u kojima su smještena djeca, ali i prostora u kojima borave roditelji djece – pacijenata te nedostatak psihologa koji bi pružali pomoć i potporu oboljeloj djeci, kao i njihovim roditeljima.