Posjet Udruzi udomitelja DAMDOM u Viškovu

Posjet Udruzi udomitelja DAMDOM u Viškovu

Udruga udomitelja djece Primorsko-goranske županije DAMDOM iz Viškova 25. lipnja 2021. svečano je otvorila  Ured za udomiteljstvo Primorsko-goranske županije, u zgradi trgovačkog centra VTC na Viškovu, u okolici Rijeke. Tom je prilikom obilježeno i 10 godina rada ove udruge.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je udrugu 1. srpnja 2021. te je razgovarala s predsjednicom udruge Klaudijom Juranić Klarić, koja je ujedno i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo. Udruga sada djeluje na lokaciji VTC-a, na temelju trogodišnjeg projekta koji provodi s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Primorsko-goranskom županijom. U sklopu VTC-a na raspolaganju su joj jedan veći prostor za potrebe održavanja edukacija, savjetovanja i raznih projekata za djecu, udomitelje i suradnju s drugim institucijama, te manji prostor za administrativne poslove i sastanke.

Udruga trenutačno ima tridesetak stalnih članova, a u njihove aktivnosti uglavnom su uključene nesrodničke udomiteljske obitelji. Prema njima dostupnim podacima, u Primorsko-goranskoj županiji postoji oko 86 udomiteljskih obitelji (34 nesrodničke i 52 srodničke). U tim je obiteljima zbrinuto oko 100 djece.

Više o udruzi i njezinim aktivnostima na stranici https://www.damdom.hr/.