Posjet učenika OŠ dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore

Posjet učenika OŠ dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore

Ravna_GoraNewRiječki ured pravobraniteljice za djecu 25. studenoga 2011. posjetili su učenici Osnovne škole dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore. Ured je posjetilo šestero učenika od 5. do 8. razreda, koji su članovi Vijeća učenika, a s njima je bila i pedagoginja škole Nataša Kauzlarić Možgon.

Tom prigodom učenici su predstavili svoju školu i brojne aktivnosti koje škola nudi i u koje su uključeni. Posebno je zanimljivo njegovanje likovnog, literarnog i kulturnog stvaralaštva i osebujnost i različitost aktivnosti koje ta škola nudi djeci. Riječ je o jednoj od najstarijih školskih ustanova Gorskog Kotara te je ove godine obilježena 225. godišnjica škole. Škola broji 127 učenika raspoređenih u 10 razrednih odjela. Pored matične škole, ima i dvije područne u Starom Lazu i Staroj Sušici.

Tijekom posjeta učenika riječkom uredu, savjetnice pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht i Danijela Žagar upoznale su ih s radom Ureda i Konvencijom o pravima djece, s posebnim osvrtom na pravo djece na participaciju, predstavivši im i Mrežu mladih savjetnika (MMS) pravobraniteljice za djecu.