Pravobraniteljica na ZILIK-u

Pravobraniteljica na ZILIK-u

ZILIK Mila2U Domu za djecu “Vladimir Nazor“ u Karlovcu tradicionalno se održava Zimska likovna kolonija ZILIK već četrdesetu godinu zaredom. Ovogodišnja, jubilarna kolonija ZILIK odvijala se od 21. do 25. siječnja 2013., u prostorijama Dječjeg doma u Karlovcu. To je iznimno vrijedna i važna djelatnost Doma “V. Nazor” na kojoj se, zajedno s djecom, okupljaju i mnogobrojni umjetnici te prijatelji djece.

 

Dani su to kreativnosti i umjetnosti, ali prije svega suradnje i zajedništva djece i brojnih umjetnika. Kolonija je trajala pet dana, a svakog su dana likovni umjetnici vodili radionice različitih likovnih tehnika na kojima su sudjelovala djeca koja žive u Domu, a uz njih i djeca iz pojedinih škola Karlovačke županije te iz drugih domova za djecu iz drugih dijelova Hrvatske. Na radionicama su tako nastala likovna djela umjetnika, ali i brojna kreativna djela djece i mladih.

Veliki je broj tih radova izložen na završetku Zimske likovne kolonije u prostorijama Doma na prigodnoj izložbi. Te je radove došla vidjeti i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, koja se odazvala pozivu na izložbu, održanu 25. siječnja 2013. u povodu svečanog zatvaranja 40. ZILIK-a.