Pravobraniteljica pozdravila sudionike dječjeg maratona u Opatiji

Pravobraniteljica pozdravila sudionike dječjeg maratona u Opatiji

Maraton OpatijaDruštvo “Naša djeca” Opatija je 31. svibnja, na Svjetski dan nepušenja, organiziralo dječji “Maraton za zdraviji život” od Voloskog do Lipovice u kojem je sudjelovalo više od  dvjesto sudionika. Djecu je potom pozdravila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić na prigodnoj priredbi “Budi NEovisan”.

 

Dječji maraton dio je projekta “Kreativnošću do zdravlja” koji provodi Društvo “Naša djeca” Opatija. Bila je to ujedno i završna manifestacija projekta prevencije ovisnosti koji je proveo Savez Društava “Naša djeca” Hrvatske pod nazivom “Budi Neovisan” uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, u kojem je sudjelovalo više od tisuću djece iz mnogobrojnih društava “Naša djeca”.

Pravobraniteljica Ivana Milas Klarić izrazila je zadovoljstvo što su maraton i zbivanja na otvorenom privukli toliko djece te rekla: – Podržavam sve manifestacije koje kažu DA zdravom životu i zdravim navikama. Pozvala bih predstavnike lokalnih zajednica da tijekom ljeta organiziraju za djecu razne korisne aktivnosti te omoguće svoj djeci da aktivno provedu ljetne praznike.

Tom je prilikom zajedno s organizatorima uručila nagrade djeci za najkreativnije radove pristigle na natječaj pod nazivom “Budi Neovisan”. Na natječaj je pristiglo ukupno 500 dječjih poruka, crteža, fotografija, stripova, slogana i internet priča, a nagrađeni autori su: Marija Gebert iz Zaboka, Klara Vukovac iz Vukovara, David Antočić i Krsto Pavlić iz Varaždina, Likovna radionica “Soba za 5” DND-a Opatija, Lorena Makar iz Slatine, Elena Manojlović iz Ogulina, OŠ i DND Petrinja, Valentina Stanić iz Vukovara te Nika Ređić iz Siska. (Foto: www.dnd-opatija.hr)