Proslava 15. obljetnice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba

Proslava 15. obljetnice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba

U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na zagrebačkom Gornjem gradu 6. veljače 2018. održana je svečanost proslave 15 godina rada  Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. O povijesti i radu Poliklinike govorila je ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, a posebni gosti svečanosti bila su djeca, mladi i roditelji čiji se glas sluša i uvažava u radu Poliklinike.

U 15 godina rada 16.729 djece i obitelji prošlo je obradu odnosno tretman multidisciplinarnoga tima u Poliklinici po kojem je ova ustanova jedinstvena u Europi. Iako je primarno usmjerena na rad s traumatiziranom i zlostavljanom djecom, sve više joj se za pomoć obraćaju djeca i roditelji zbog visoko konfliktnih razvoda, poteškoća u učenju, emocionalnih teškoća, vršnjačkoga nasilja i drugih problema.

Svi uzvanici koji su govorili na svečanome skupu posebno su isticali kako je Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba primjer dobre prakse u Hrvatskoj, ali i u europskim i svjetskim okvirima.

Među brojnim uzvanicima na svečanosti su bile i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Lidija Petrović. (Foto: HINA)