Prva Godišnja konferencija o školskoj medijaciji

Prva Godišnja konferencija o školskoj medijaciji

skolska konfa malaForum za slobodu odgoja organizirao je 22. siječnja 2015., u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, prvu Godišnju konferencija o školskoj medijaciji. Program medijacije pomaže učenicima u mirnom rješavanju sukoba, a provodi se u mnogim školama. Sudionike konferencije uvodno su pozdravili pomoćnik Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i predsjednica Upravnog odbora Foruma za slobodu odgoja Vesna Mihoković Puhovski.

 

izvršna direktorica Foruma za slobodu odgoja Eli Pijaca Plavšić predstavila je program i projekte koje Forum provodi u području medijacije. Voditeljica programa “Medijacija” Ana Karlović predstavila je istraživanje provedeno na 260 medijatora i medijatorica.

Gošće iz Finske i Slovenije predstavile su uspješna inozemna iskustva u provođenju programa medijacije s djecom. Kvalitetne projekte iz prakse prikazali su zatim predstavnici zagrebačkih škola: OŠ Frana Galovića, OŠ Žitnjak i OŠ dr. Vinka Žganca te Prve gimnazije. Najavljeno je i širenje programa medijacije na škole u području južne Hrvatske.

 

Uz pravobraniteljicu Ivanu Milas Klarić, konferenciju je pratila i njezina savjetnica Davorka Osmak Franjić.

Više o konferenciji i programu medijacije pročitajte na www.fso.hr. (Foto:www.fso.hr)