ROADPOL – Dani sigurnosti u prometu

ROADPOL – Dani sigurnosti u prometu

U organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu, pod sloganom “Ostani živ i spasi živote drugih” traje će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti. Cilj je ROADPOL-ove kampanje osvijestiti javnost kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu te potaknuti što više zemalja da različitim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih u prometu.
U prosjeku, u Europi u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno. Stoga je podizanje razine sigurnosti na cestama globalni izazov koji zahtijeva koordinaciju i suradnju svih. Svrha projekta je potaknuti sve sudionike u prometu da promisle o rizicima s kojima se svakodnevno suočavaju i kojima možda i sami izlažu druge.
O kampanji i aktivnostima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske više možete doznati na stranici https://mup.gov.hr/vijesti/roadpol-dani-sigurnosti-u-prometu/286539. U sklopu kampanje MUP će diljem Hrvatske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.
Dodatne informacije o konkretnim aktivnostima u pojedinim gradovima zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL-a.