Sastanak s Koordinacijom udruga za djecu

Sastanak s Koordinacijom udruga za djecu

rukeU Uredu pravobraniteljice za djecu, 3. studenoga 2011. održan je sastanak s predstavnicima Koordinacije udruga za djecu u Republici Hrvatskoj i predstavnicima državnih tijela koja imaju utjecaj na kreiranje i provođenje politike i aktivnosti vezanih uz dobrobit djece. Uz predstavnike udruga, na sastanku su bili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva financija i Ureda za udruge Vlade RH.

 

Godišnji sastanak Koordinacije udruga za djecu i predstavnika državnih tijela održava se u Uredu pravobraniteljice za djecu već petu godinu zaredom, s ciljem unapređenja suradnje nevladinih udruga i predstavnika nadležnih tijela u području prava djece, informiranja o poteškoćama u sustavu financiranja programa i projekata udruga koje se bave zaštitom djece, iznošenja prijedloga za prevladavanje poteškoća i poboljšanja u financiranju ovog područja iz javnih izvora te prijedloga unapređenja buduće suradnje i koordinacije aktivnosti.

Uz pravobraniteljicu Milu Jelavić, sastanku su prisustvovale njezina zamjenica Ester Radmilo i savjetnica Mirna Slaviček.