Sastanak s predstavnicama UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku

Sastanak s predstavnicama UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku

Unicef2013.U Uredu pravobraniteljice za djecu 11. srpnja 2013.održan je sastanak s vršiteljicom dužnosti predstojnice UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku Đurđicom Ivković i njezinim suradnicama Martinom Tomić Latinac i Goranom Dojčinović. One su izvijestile pravobraniteljicu Milu Jelavić o aktualnim istraživanjima i publikacijama te o aktivnostima koje se planiraju za sljedeće razdoblje.

 

Dva ureda surađuju u mnogim područjima te Ured pravobraniteljice aktivno podržava kampanje i druge aktivnosti UNICEF-ovog ureda, a u nekima i sudjeluje. Istraživanja koja je UNICEF proveo, poput onoga objavljenog u publikaciji “Kako roditelji i zajednice brinu o djeci najmlađe dobi u Hrvatskoj” i drugih, pružaju vrijednu podlogu za angažman pravobraniteljice u zaštiti i promicanju prava djece.

Pravobraniteljica je, zajedno sa svojim savjetnicama Gordanom Filipović i Majom Flego, izvijestila gošće o aktualnim pripremama za obilježavanje desete obljetnice postojanja institucije pravobranitelja za djecu u Hrvatskoj