Sastanak s predstavnicom organizacije Active – Sobriety, Friendship and Peace

Sastanak s predstavnicom organizacije Active – Sobriety, Friendship and Peace

ActiveSobrietyZamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica Danijela Žagar sastale su se 24. svibnja 2015. u Stockholmu s predstavnicom organizacije Active-Sobriety, Friendship and Peace, Vasilkom Lalevskom.

I ova organizacija je, kao i Ured pravobraniteljice za djecu, punopravni član Eurochilda – mreže organizacija i pojedinaca koji diljem Europe unapređuju kvalitetu života djece i mladih te je ovaj susret upriličen kao razmjena informacija iz područja od zajedničkog interesa: participacija djece i mladih i promocija životnih stilova bez alkohola i drugih droga te stvaranje slobodnog, sigurnog i inkluzivnog okruženja za djecu i mlade.

Organizacija Active – Sobriety, Friendship and Peace je europska krovna organizacija koja okuplja 31 organizaciju iz 24 zemlje Europe. Osnovana je 1990. godine i uključuje više od 25.000 mladih ljudi u promociji i praksi životnog stila bez alkohola i drugih ovisnosti. Više o aktivnostima ove organizacije na stranici: www.activeeurope.org.