Sastanak sa stručnjacima Poliklinike za zaštitu djece grada zagreba

Sastanak sa stručnjacima Poliklinike za zaštitu djece grada zagreba

PoliklinikaU Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba 26.veljače 2015. održan je sastanak ravnateljice Poliklinike prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i stručnjaka multidisciplinarnog tima s pravobraniteljicom za djecu doc. dr. sc. Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama, zamjenicom pravobraniteljice mr. sc. Majom Gabelicom Šupljikom i savjetnicom Davorkom Osmak-Franjić.

 

Cilj sastanka bio je razmotriti aktualna pitanja te nastaviti ostvarivanje dobre prakse u zaštiti najboljeg interesa i dobrobiti djeteta. Uz ravnateljicu Poliklinike na sastanku su prisustvovali: dr. Domagoj Štimac, psihijatar i subspec. dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice, dr. sc. Bruna Profaca, psihologinja i voditeljica dijagnostike i tretmana, dr. Vanja Slijepčević Saftić, pedijatrica i  subspec. dječje neurologije, prof. Dora Kralj, socijalna pedagoginja, Nikolina Škrlec, dipl. socijalna radnica i Zdravko Miočević, dipl.iur. Udrugu Hrabri telefon predstavljala je njezina predsjednica Hana Hrpka.

Na sastanku su razmatrane teme vezane uz zaštitu djece od retraumatizacije kod sumnje na zlostavljanje i saslušanje u različitim institucijama te uloga Poliklinike u tim postupcima. Razmatrana su i pitanja zaštite djece u vrtićima i školama u nekim specifičnim situacijama koje se postavljaju pred stručnjake.

Naglašena je dosadašnja dobra suradnja Poliklinike i Ureda pravobraniteljice i zajedničko djelovanje. Pravobraniteljici za djecu predstavljene su prostorne i stručne mogućnosti Poliklinike, novosti u radu stručnjaka unutar zdravstvenog sustava te suradnja Poliklinike s različitim ustanovama u cilju zaštite djece. Predstavljena joj je i suradnja Poliklinike s europskim institucijama gdje je Poliklinika predstavljena kao primjer dobre prakse.