Savjetovalište MAMA je MAMA u novom prostoru

Savjetovalište MAMA je MAMA u novom prostoru

 

Mama je mamaUdruga roditelja Korak po korak otvorila je 14. listopada 2015. Savjetovalište MAMA je MAMA u novom prostoru Udruge u Zagrebu, u Zvonimirovoj 21. Ova Udruga od 2005. godine kontinuirano provodi program MAMA je MAMA s ciljem prevencije rizičnih ponašanja mladih te pružanja psihosocijalne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama, roditeljima i njihovim obiteljima.

Nakon 10 godina provedbe programa, u novom prostoru Udruge otvoreno je Savjetovalište namijenjeno maloljetnim i mladim trudnicama i roditeljima u kojem mladi roditelji mogu dobiti potrebne informacije, pomoć i podršku pri suočavanju s teškoćama i u pripremi za samostalan život.
Savjetovalište će biti otvoreno svakim radnim danom u skladu s dogovorenim terminima, a mladi će roditelji ondje moći koristiti usluge psihologa, socijalnog radnika, ginekologa i pravnika.
Svečanom otvaranju Savjetovališta prisustvovali su istaknuti gosti i stručnjaci za ovo područje, a među njima je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak Franjić.