SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 20. rođendan

SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 20. rođendan

Lekenik 20godU veselju i igri te uz veliku rođendansku tortu, SOS Dječje selo Lekenik proslavilo je 18. listopada 2013. svoj 20. Rođendan. Djeci te SOS mamama, SOS tetama i drugim djelatnicima, tog su se posebnog dana pridružili brojni prijatelji i donatori.

Okupljenima se na početku svečanosti obratila predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska prof. dr. sc. Mariza Katavić, zatim je govorio predsjednik organizacije SOS-Kinderdorf International Siddhartha Kaul, veleposlanica Republike Austrije Andrea Ikić-Böhm te direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, koji je zahvalio svima onima koji proteklih godina na različite načine doprinose obogaćivanju rada i života u Dječjem selu.

Svojim dolaskom veselju su pridonijeli prijatelji iz cijele Hrvatske, među kojima je bila i supruga Predsjednika Republike Hrvatske Tatjana Josipović, koja podržava rad SOS dječjih sela, zatim savjetnica Predsjednika RH za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec –Mojzeš, zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika, načelnik općine Lekenik Ivica Perović i mnogi drugi prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela Lekenik.

Program je svečano otvoren himnom RH koju je izveo KUD Kolovrat iz Lekenika, zatim je uslijedio nastup ženskog  zbora Čipkice, a potom su prikazani isječci filma Šegrt Hlapić u kojemu su glumila i djeca SOS Dječjeg sela Lekenik.

Glumci Maloga kazališta bajki izveli su ulomke iz predstava Guslač na krovu te Mali princ i veliki pilot, koje su obilježile rad dramske skupine proteklih nekoliko godina. U nastavku je uslijedilo druženje uz glazbu i sportski susreti.